Szolnoki Filmfeszt_plakat

Szignálfilm pályázat a Szolnoki Nemzetközi Képzőművészeti Filmfesztiválra

A résztvevők köre
Bármely magyarországi, filmes képzésben résztvevő főiskolai vagy egyetemi hallgató.
Egy pályázó legfeljebb két alkotással nevezhet. Több hallgatóból álló csoportok alkotásait is várjuk.

Tartalmi szempontok
Illeszkedjen a rendezvény jellegéhez (lsd. lentebb).
Szerepeljen benne a következő szöveg:
Szolnoki Nemzetközi Képzőművészeti Filmfesztivál
2014. október 15-19.
Megjelenítendő szponzorok:
MTVA, EMMI, NKA, Szolnok Megyei Jogú Város, Szerencsejáték Zrt.

Technikai jellemzők
1920×1080 pixel, 25 fps, sztereó hang, 25-30 másodperc hosszúság
Formátum: avi, mov, wmv, mp4

A pályamunkák benyújtásának határideje és módja
A filmeket cd vagy dvd lemezen, 3 példányban, a kitöltött jelentkezési lapot mellékelve legkésőbb 2014. augusztus 1-ig a következő címre kérjük beküldeni: Tisza Mozi, 5000 Szolnok, Templom út 4.
A borítékra írják rá: Szignálfilm pályázat

Előválogatás, értékelés
Az elkészült szignálfilmeket az intézmények házon belül válogatják; egy iskolából maximum 15 pályamunka küldhető be. A beérkezett alkotásokból szakmai zsűri választja ki azt a három alkotást, amelyet a fesztivált megelőző időszakban, több alkalommal a Magyar Televízió műsorára tűz. A legjobbnak ítélt pályamű díjazásban részesül.
Minden beküldött film a fesztiválon levetítésre kerül, nevezett filmenként egy, díjazott filmenként négy alkotót a szervezők vendégül látnak a rendezvény ideje alatt. A többi pályázó hallgató kedvezményes áron vehet részt a fesztiválon.

Szolnoki Nemzetközi Képzőművészeti Filmfesztivál
A nagy hagyományokkal rendelkező Szolnoki Nemzetközi Képzőművészeti Filmfesztivál programjában olyan művek szerepelnek, amelyek képzőművészeti alkotások értelmezésére vállalkoznak, illetve egy alkotó, vagy csoport életéről készültek. Bemutatásra kerülnek olyan filmek is, amelyek az egyes képzőművészeti irányzatokat, korszakokat dolgoznak fel, valamint olyan alkotások is, amelyek maguk is a képzőművészet valamely eszközének felhasználásával készültek (pl. kísérleti és animációs filmek).

Elérhetőség: Tisza Mozi , 5000 Szolnok, Templom u. 4.

A pályázattal és a fesztivállal kapcsolatban az istvan.makai@tiszamozi.hu és az istvan.demeter@tiszamozi.hu e-mail címen lehet érdeklődni.