nati

Fábics Natália

egyetemi tanársegéd, filmtörténész, kommunikációs tanácsadó

Miután 1993-ban angol nyelvtanári diplomát szerzett az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) Angol Nyelvtanár Képző Központjában, angol tanárként dolgozott a Külkereskedelmi Főiskolán, valamint különböző nyelviskolákban. Ezt követően az ELTE angol tanszékén és a Külkereskedelmi Főiskola PR szakirányán folytatta tanulmányait, ahol 1997-ben diplomázott. Azóta egy ideig ügynökségnél, 2005 óta pedig szabadúszóként dolgozik PR és kommunikációs területen. Az elmúlt években egyre inkább a kulturális szektorra koncentrált: 2007 és 2015 között vezette a Design Hét Budapest kommunikációját, a Graphifestét pedig 2010-ben és 2011-ben.

1999 és 2003 között médiát és szociológiát hallgatott az ELTE Szociológiai, Szociálpolitikai Intézet és Továbbképző Központjában (2001-ben diplomázott média szakon). Ezt követően filmtörténetet és -elméletet tanult az ELTE Bölcsészettudományi Karon, ahol 2012-ben szerzett filmtudomány szakos bölcsész (MA) diplomát.

2016 februárjában szerzett abszolútoriumot az ELTE Film-, Média-, és Kultúraelméleti Doktori Programjában, jelenleg disszertációján dolgozik, melynek címe: Kortárs kelet-ázsiai filmek percepciója az európai és észak-amerikai filmfesztiválokon és művészmozikban.

2013 szeptembere óta a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció tanszékén tanársegéd, miközben továbbra is szabadúszó kommunikációs tanácsadóként dolgozik, illetve filmelméleti és design témájú szövegek szakfordítója.

Oktatott tárgyak

Egyetemes filmtörténet
Filmfesztiválok: elmélet és gyakorlat
Kortárs filmművészet
Filmelemzés filmkészítők számára
Kreatív írás
Prezentációs és pitching technikák