MOME+ kísérleti inkubációs program

Az egyetem hosszú távú inkubációs programjának első, előkészítő fázisa, melynek keretein belül a 2014 tavaszi félévben 10 kiválasztott hallgatói és alumnis projekt szakmai és üzleti szempontú fejlesztéséhez biztosítunk helyszínt, szaktudást és kommunikációs lehetőségeket.

Azon jelenlegi és volt hallgatók, akik szívesen részt vennének a program tavaszi blokkjában, szándékukat 2014. február 19-ig (szerda) jelezzék Sipos Orsinál sipos@mome.hu e-mail címen. Jelentkezéskor, kérjük a projekt tervének 4-5 mondatos leírását is mellékelni!

MI A CÉLJA?

A tehetséges alkotókat és fiatal tervezők segítése a pályájukon való elindulásban, hogy saját ötleteikkel, projektjeikkel és vállalkozásaikkal hatékonyan tudjanak megjelenni a hazai és nemzetközi piacon. A program fókuszában a kiválasztott projektek tartalomfejlesztése, projekt- és üzleti fejlesztése áll mentorok és szakemberek segítségével.

MI TÖRTÉNIK?

A 2014 tavaszi inkubációs szakaszban, a programban résztvevő fiatal tervezők és alkotók heti rendszerességű mentori és szakértői támogatást kapnak, részben tematikus, részben pedig egyénre/projektre szabott módon. A folyamat közben a tervezők több szimulált és éles üzleti helyzetekben prezentálják projektjeik, és végül egy külsős szakértői testületnek mutatják be projektjüket és üzleti tervüket.

KI VEHET RÉSZT?

A MOME+ inkubációs programban a BA, MA, DLA iskola hallgatói, illetve az elmúlt 5 évben a MOME-n végzett alumnisok vehetnek részt az egyetem minden területéről, egyénileg vagy csoportosan, konkrét projekttel. Csoportos részvétel esetén a csapat több mint felének MOME, vagy volt MOME hallgatókból kell állnia.

MIT ADUNK?
• szakértői tudást és tanácsadást
• mentorálást és egyénre szabható fejlesztést
• kapcsolati háló fejlesztést
• kommunikációs és bemutatkozási lehetőséget
• helyszínt a munkára 


MIT VÁRUNK?
• jelenlétet és aktív részvételt a heti szakértői és mentori találkozón
• részvételt a projekt prezentációkon és záró projektversenyen
• rendszeres beszámolót és projektkommunikációt
• a MOME partnerként történő feltüntetését a projekt kommunikáció során

IDŐTARTAM: A program első szakasza: 2014. március– június
PROJEKTEK SZÁMA: 10 projekt
PROGRAMVEZETŐ: Koós Pál

PROGRAM FELELŐSÖK: Schmidt Andrea, Fülöp József, Barcza Dániel
INFORMÁCIÓ: Fehér Bori feher.bori@mome.hu, Sipos Orsolya sipos@mome.hu