MOME Animáció

A MOME Animációs közössége a magyar animáció egyik meghatározó kreatív műhelye és szellemi centruma. Aktivitása magába foglalja az animáció BA és MA képzési programokat gondozó egyetemi tanszék működését, ugyanakkor az oktatáson túlmutató tevékenységek határozzák meg munkáját.

Jelentős szereppel bír a nemzetközi kapcsolatrendszerbe helyezett tehetséggondozás és tartalomfejlesztés, mely egyik kifutása inkubátor felületek létrehozása és működtetése.

Fontos szerepet játszik a produkciós tevékenység, melynek keretében hazai és nemzetközi partnerek felkérésére, vagy a velük folytatott együttműködésekben valósulnak meg animációs projektek.

Az animációs filmművészet aktuális kérdéseit regionális, történeti vagy egyéb kontextusba helyező kutatási témák gondozása is része a műhelyben folyó munkának.

A MOME ANIM a nagyközönség számára animációs fesztivált (KISKAKAS), filmbemutatókat és kiállításokat, az animációs szakmának konferenciákat és egyéb fórumokat szervez. Mindennek célja a magyar animáció progresszív vonulatainak erősítése, nemzetközi láthatóságának és elismertségének növelése., Célunk elősegíteni a pályakezdő generációk sikeres indulását, a műfaj erősödését Magyarországon és európai régiónkban.