mome anim premier 2015

KISKAKAS presents MOME Anim MA Premier 2015

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) animáció tanszéke (MOME Anim), folytatva az elmúlt évek hagyományát, idén ősszel is megrendezi az animáció MA képzés zárásaként készült diplomafilmek premierjét. 2015. november 27-én tizenegy fiatal alkotó munkáját tekinthetjük meg a budapesti Toldi mozi nagytermében.

KISKAKAS presents MOME Anim MA Premier 2015
Toldi mozi, Nagyterem (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)
2015. november 27. 20:00 és 22:00
Jegyinformáció: toldimozi.hu. Az esemény Facebook oldala.

MOME Anim
A MOME animációs közössége a magyar animáció egyik meghatározó kreatív műhelye és szellemi centruma, ahonnan sorra kerülnek ki a világszerte jelentős szakmai és közönség sikereket elérő alkotások. Bucsi Réka 2014-ben a Berlinale versenyprogramjában debütáló diplomafilmje, a Symphony No. 42 az idei Oscar díj 10-es listájára is felkerült, míg Vácz Péter Nyuszi és Őz (2012) című alkotása több száz alkalommal szerepelt sikerrel a világ fesztiváljain, és vált meghatározó animáció filmes élményévé gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt. 2014-ben készült el a MOME Anim első nemzetközi kooprodukciója, a Kreif Zsuzsanna és Zétényi Borbála rendezte Limbo-Limbo Travel, mely ugyancsak indulhat a jövő évi Oscar versenyben. De a sor hosszan folytatható: Bertóti Attila Mese című diplomafilmje (2014) különleges humorával lopja be magát a fesztivál zsűrik és a gyermekek szívébe, míg Gelley Bálint Otthon (2012) című munkája klasszikusan drámai hangvételével hódít. Ringeisen Dávid és Ruska Lászkó rövidfilmje, a Paperworld (2013) a tanszék első olyan 3D diplomafilmje volt, melyet a SIGGRAPH fesztiválon díjaztak, és további sikereket ért el világszerte.

A MOME Anim életében fontos szerepet játszik az inkubációs tevékenység is, melynek keretében hazai és nemzetközi partnerek felkérésére, vagy a velük folytatott együttműködésekben valósulnak meg animációs projektek. Ezen a téren a legfrissebb siker Tamás Iván TV-sorozat projektje, aminek alapja 2013-as MOME Anim diplomamunkája, a Hogyan keletkezett a világ? című animációs rövidfilm. Az idei Cartoon Forumon, az animációs szakma egyik legjelentősebb pitching fórumán nagy sikerrel szerepelt projektet a MOME Anim gyártja, a Proton Cinemával mint koprodukciós partnerrel együttműködésben.

A KISKAKAS presents MOME Anim MA Premieren a következő alkotások láthatók:
Király Krisztián: A körömágyszaggató
Carlos Rufas Giribets: Machos
Kántor Péter: Ujj a ravaszon
Bognár Éva Katinka: Hugo Bumfeldt
Andrasev Nadja: A nyalintás nesze
Bárány Dániel: Házibuli
Kopasz Milán: Beyond
Tompa Borbála: Random Walk
Takács Anikó: Cosmic Jacuzzi