KISKAKAS feat EURANIM video mapping

A MOME – Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) animáció tanszékének szervezésében megvalósuló Kiskakas Animációs Filmnapok 2016-ban Nagy Britannia három vezető animációs iskoláját látja vendégül. A Royal College of Art (RCA), a National Film and Television School (NFTS) és az Edinburgh College of Art at the University of Edinburgh (ECA) animációs tanszéke nem csak a legjobb hallgatói munkákat bemutató vetítési blokokkal jelentkezik, de az animációs tanszékek vezetői személyesen is Budapestre látogatnak és bemutatják iskolájukat.

Kiskakas Animációs Filmnapok a Facebookon.

A hagyományosan sorra kerülő MOME Fresh keretében a legfrissebb MOME Anim MA diplomamunkákat tekinthetjük meg, köztük olyan alkotásokat is, melyek már elindultak a nemzetközi fesztiválsikerek útján.

Egy igazi különleges évfordulót is ünneplünk idén: Richly Zsolt most töltötte be 75. életévét. Zsolt azont túl, hogy a hazai animációs szakma egyik legkedvesebb, legfontosabb alkotója, számtalan volt és jelenlegi MOME Anim hallgató mestere is. Április 30-án az idei KISKAKASra a koronát a régi és új alkotásokból válogató Richly75 vetítéssel tesszük fel.

A tanszék nemzetközi partnerintézményeinek legizgalmasabb és legújabb hallgatói munkáiból szemezget az ASF – Animation Sans Frontières oktatási program vetítési blokkja.

Idén a KISKAKAS programja egy igazán színes és izgalmas elemmel is bővül: az EURANIM fényfestő workshop nemzetközi diákcsapatai április 29-én péntek este fényárba burkolják a Tesla Budapest falait!

RÉSZLETES PROGRAM HAMAROSAN!

A vetítéseken és az iskolai prezentációkon a részvétel ingyenes, helyfoglalás érkezési sorrendben.
Az iskolai prezentációk nyelve angol, a külföldi filmek angol nyelven vagy angol felirattal lesznek vetítve.