CreaEU logo

EURANIM- a MOME Anim újabb nemzetközi képzési projektben vesz részt

Új nemzetközi oktatási projekt indul a Creative Europe támogatásával, amelyben a MOME animáció és média design tanszékének partnerei a Rencontres Audiovisuelles, Lille (Franciaország), The Animation Workshop (Dánia), HOWEST (Belgium), Plymouth College of Art (UK), Turku University of Applied Science (Finnország)

A partnerintézmények egy hároméves oktatási programot dolgoztak ki, amely az animáció egy újabb, innovatív területen való alkalmazását tárja fel, újszerű technikai lehetőségeket bemutatva. A projekt fényfestés (video mapping) témakörben indít képzést, 4 különböző egyetemen és egy nemzetközi fesztiválon zajló, egyhetes modulok formájában, és minden esetben azt a szakmai közönségen kívül a nagyközönségnek is bemutatja egy széleskörben meghirdetett kulturális esemény keretében.
A projekt célja, hogy a frissen végzett animációs és audiovizuális szakembereket jobb piaci helyzetbe hozza, elhelyezkedésüket segítse a szakterületük újszerű, előremutató felhasználási lehetőségét kezükbe adva.

Az EURANIM 2015. június 1-től 2018. szeptember 1-ig, három akadémiai évet átivelő workshop- és eseménysorozatból áll, amelynek a MOME és a Kiskakas Animációs Filmnapok először 2016 áprilisában ad majd otthont, vendégül látva az 5 ország hallgatóit és szakembereit egy workshop és egy az érdeklődő közönség számára nyitott záróvetítés keretében.

Az első workshop szeptember 7-15-ig zajlott Lille-ben, ahol A MOMÉt Cseh Dániel MD szakos és Mira Zénó animációs hallgatónk képviselte.