Salvo

A Torino Film Lab workshopja Budapesten

A Cirko Film május 8-án mutatja be a Salvo – Magányos szerelmesek című filmet. Az alkotás számos fesztiválon szerepelt, többek között a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Kritikusok Hete programjában. A premier alkalmából Budapestre látogat a rendezőpáros egyik tagja, Antonio Piazza.

A Cirko Film és a Daazo ez alkalomból rövid workshopot szervez a magyarországi filmes képzésben részt vevő diákok számára, hogy megismerkedhessenek az egész Európát átívelő, roppant hasznos képzéseket és workshopokat rendező szervezettel, a Torino Film Labbel.

Az apropót az adja, hogy a Salvót is a Torino Film Lab keretein belül kezdték fejleszteni az alkotók, így első kézből számolhatnak be a tapasztalataikról, illetve arról, hogyan tudtak úgy felépíteni egy low-budget produkciót, hogy az később közönség-, illetve fesztiválsiker legyen.

A workshop másik résztvevője Matthieu Darras, a Torino Film Lab projektvezetője, aki a magyar filmesek számára a nemrég zárult Friss Hús Rövidfilmfesztivál zsűritagjaként lehet ismerős. Darras előadásában összefoglalja, hogyan működik a Torino Film Lab, milyen projektjeik vannak, hogyan és mivel érdemes pályázni a magyar filmeseknek.

Az előadásokat követően a Salvo – Magányos szerelmesek című filmet is megtekinthetik a résztvevők.

A kétórásra tervezett workshopot május 8-án 18:30-kor rendezik a Cirko-Gejzír moziban (1055 Budapest, Balassi B. u. 15-17.). Az eseményt a szervezők kifejezetten a filmes képzésben részt vevőknek szánják.
A részvétel ingyenes, az előadások angol nyelven hangzanak el, tolmácsolás nélkül.
Miután a terem befogadóképessége limitált, arra kérik az érdeklődőket, hogy május 2-ig regisztráljanak az eseményre az info@daazo.com email-címen.