melbourne_symphony

A Symphony no. 42 a legjobb animációs film a Melbourne-i Nemzetközi Filmfesztiválon

Bucsi Réka 2013-as diplomafilmje nyerte a legjobb animáció díját a melbourne-i filmfesztiválon, Ausztrália vezető nemzetközi filmes eseményén és ezzel idén a második MOME Animáción készült alkotás, mely megszerezte a 2015-ös Oscar díjra való nevezés jogát. Korábban ezt ugyanis Vácz Péter Nyuszi és Őz című animációs rövidfilmje is elérte.

A Melbourne-i Nemzetközi Filmfesztivált 53. alkalommal rendezték meg, a játék-, rövid- és dokumentumfilmeket is felvonultató programba 57 országból érkeztek filmalkotások.

A Symphony no. 42 a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animáció Tanszékén készült. Bucsi Réka diplomafilmje a februári Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be, majd számos elismerésben részesült, köztük Halle, Hongkong, Lisszabon, Pordenone és Poznan nemzetközi filmfesztiváljain.

Az animációs rövidfilm, mely július 31-étől a Frank című angol vígjáték kísérőfilmjeként a hazai mozikban látható, rendhagyó narratívát használva, 47 különböző jeleneten keresztül mutat be egy szubjektív világképet. Az asszociációk által összefűzött rövid jelenetek környezetünk irracionális összefüggéseit hangsúlyozzák, a szürreális helyzetek ember és természet alkotta dolgok összhatásán alapszanak.

A Symphony no. 42 producere Fülöp József a MOME rektora, az Animáció Tanszék korábbi vezetője, vágója Czakó Judit, hangtervezője Lukács Péter Benjamin. Bucsi Réka 2013-ban végzett a MOME animáció szakán, jelenleg az Animation Sans Frontieres (animáció határok nélkül) nemzetközi animációs program résztvevője.